Advertentie invoer

Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen en hebben dus verschillende instructies:
Het publiceren van een object is verdeeld in drie onderdelen: het Object, de Advertentie en de Publicaties. Het object bestaat uit informatie die betrekking heeft op de onroerende zaak, zoals bijvoorbeeld het adres, het aantal (slaap/bad)kamers, mogelijke buitenruimtes en de oppervlakten. De Advertentie is het deel wat vaker kan veranderen, zoals de verhuur- of verkoopprijs, de aanbiedingstekst en de media. Bij de Publicaties geef je aan naar welke publicatiepartners je het object gaat publiceren.

Aan de bovenzijde kun je navigeren naar verschillende onderdelen van het object:

1. Object, hier vind je informatie die betrekking heeft op de onroerende zaak
  2. Advertentie, hier kun je informatie invoeren over de objectadvertentie (zoals de prijs en de foto's en video's). Dit is de huidige pagina.
  3. Publicaties, hier bepaal je op welke publicatiepartners het object wordt gepubliceerd
  4. Zaken, hier vul je de lijst van zaken in
  5. Verhuur/verkoop, hier vul je belangrijke informatie over het afmelden of hier koppel je de belanghebbenden (huurder, koper, verhuurder, verkoper) aan het object
  6. Bestanden, hier upload je bestanden die je wil opslaan bij het object
  7. Kaarten, hier vind je de kaartweergave van de locatie van de woning. Deze wordt automatisch gemaakt
  8. Geschiedenis, alle wijzigingen (met datum, tijd en medewerker) die aan dit pand zijn gedaan vind je hier
  9. Diensten, bestel gemakkelijk diensten en producten zonder woninginformatie opnieuw in te moeten voeren
  10. Templates, maak snel en gemakkelijk documenten met gegevens uit het object
Aan de rechterzijde vind je een overzicht van wat er al is ingevoerd en wat je nog kunt invoeren. Onder dit overzicht kun je naar de Publicaties toe.

Gegevens opslaan

Je steekt veel moeite in het goed invoeren van de gegevens van het object. Daarom zou het zonde zijn als deze gegevens niet opgeslagen worden.
Elke wijziging in het object kan direct opgeslagen worden door op "Object opslaan" te klikken. Deze knop beweegt ook mee naar beneden naarmate je meer informatie over het object invoert. Een wijziging is dus gemakkelijk opgeslagen!

Ook onderaan de pagina vind je een knop om wijzigingen op te slaan.
Staat het object al gepubliceerd op een van de partners? Dan worden wijzigingen direct doorgegeven!

Basiselementen

Je begint met het aangeven of het een koop -of huurobject betreft. Ook is het mogelijk om het aan te merken als "shortstayobject". Wanneer je een van de schuifjes openzet, kun je de relevantie informatie invullen voor een koop, huur -of shortstayadvertentie.

Een shortstayobject is een object die verhuurd wordt voor een korte termijn. Het grote verschil met een "regulier huurobject" is dat bij shortstay een dagprijs wordt vermeld. Het is alleen mogelijk om dit type object op jouw eigen website te publiceren. Publicatiepartners ondersteunen dit niet.

Koopadvertentie

Een koopadvertentie invoer kan snel en gemakkelijk. In de animatie hieronder zie je hoe gemakkelijk dit gaat.
Let op: als het object "per datum" beschikbaar is, dan dien je altijd de datum in te voeren!

Huuradvertentie

Een huuradvertentie voer je in door te beginnen met de huurprijs. Het is van belang dat je hier de totale huurprijs invoert (oftewel de prijs die de huurder gaat betalen oftewel de huurprijs waarmee je gaat adverteren).
Vervolgens zal Pararius Office, per kostenpost, de kosten aftrekken van de totale huurprijs zodat je een goed beeld krijgt van de kale huurprijs.
Zijn de verschillende kostenposten inbegrepen in de huurprijs? Dan kun je dat aangeven door onder "Aanvullende kosten" het vinkje te selecteren. De verschillende kostenposten worden dan niet afgetrokken van de totale huurprijs.

In de "Prijsopbouw" kun je een overzicht terugvinden van de verschillende kostenposten en hoe deze zich verhouden tot de "Totale huurprijs". Dit is namelijk ook de huurprijs die wordt doorgegeven aan publicatiepartners. De prijsopbouw verandert na de aanpassingen die je doorvoert.

Als je de huurprijs goed hebt ingevoerd, kun je de huuradvertentie verder invullen. Denk hierbij aan de beschikbaarheid en de eisen die je stelt aan huurders.
Let op: als het object "per datum" beschikbaar is, dan dien je altijd de datum in te voeren!

Aanbiedingstekst

Plaats je de woning op Funda? Vergeet dan niet "Reden aanmelding" (boven aanbiedingstekst) in te vullen!
De "Aanbiedingstekst" is de tekst die bij jouw advertentie op verschillende publicatiepartners wordt geplaatst. Dit geldt tevens voor jouw website.  Je hoeft de tekst maar één keer (per taal: Nederlands en Engels) in te voeren.
Het is ook mogelijk om je tekst extra op te maken met vetgedrukte en cursieve teksten of opsommingen!

Een (verkorte) tekst voor brochures of raamprints dien je apart aan te leveren. Vanwege de aard van deze documenten kunnen lange teksten niet passen. Ook kun je een aangepaste tekst op deze documenten laten terugkomen.
Wil je toch een andere tekst aanleveren voor bijvoorbeeld je eigen website? Dit is mogelijk door het vinkje bij "Alle websiteteksten zijn hetzelfde" uit te schakelen!

Media

Een advertentie is geen advertentie zonder een goede visuele presentatie! Het toevoegen van media is een fluitje van een cent.

Foto's

Je kunt foto's uploaden door op "Kies bestanden" te klikken en de gewenste foto's te selecteren. Het is tevens mogelijk om foto's "te verslepen" vanaf jouw apparaat naar het grijze blok waar de foto's terecht komen (zie animatie hieronder).

Voor de beste presentatie van het object raden wij aan om foto's te uploaden met een resolutie van minimaal 1200x1200 pixels. Pararius Office geeft je een waarschuwing als foto's hier niet aan voldoen. Je kunt de foto's echter alsnog uploaden. Vanuit elk object kun je een presentatiepakket bestellen bij Zien24. Klik hier voor meer informatie.

Nadat de foto's zijn geüpload kun je de foto's nog aanpassen door deze aan te klikken. Zo kun je de foto's bijsnijden, draaien of een andere titel geven. Een foto bijsnijden doe je door het deel wat je wil behouden met de muis eruit te snijden. Ook is het mogelijk om de "hoofdfoto" aan te geven.

Het verwijderen van foto's gaat gemakkelijk. Als je met de muis over een foto heengaat dan zie je een rode prullenbak verschijnen. Door de prullenbak aan te klikken heb je de mogelijkheid om de foto te verwijderen. Je kunt ook meerdere foto's selecteren zodat je meerdere foto's tegelijk kunt verwijderen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan:
  1. Selecteer het prullenbakje bij één foto.
  2. Ga naar de laatste foto van de reeks die je wil verwijderen.
  3. Houd de "SHIFT-knop" vast en klik op het prullenbakje van de geselecteerde foto.
  4. De hele reeks zou geselecteerd moeten zijn en je kunt deze vervolgens verwijderen met de rode knop "? bestanden verwijderen".
Let op: een verwijderde foto is definitief verwijderd

Plattegronden

Het is ook mogelijk om plattegronden te uploaden. Dit doe je op dezelfde wijze als foto's. De plattegrond wordt vervolgens gepubliceerd bij de woning op Pararius en op jouw eigen website. Op Funda wordt de plattegrond automatisch achter de foto's geplaatst (mits deze in .jpg, .jpeg of .png formaat wordt geüpload).
Let op: om een aparte plattegrond, video of 360-graden presentatie op Funda te publiceren dien je deze apart te uploaden via de Fundadesk!

Video en 360-graden presentatie

Om de presentatie van het object compleet te maken, kun je een video en/of 360-graden presentatie bij de woning plaatsen. In het geval van de video dien je deze eerst te uploaden via Youtube. Je creëert daar je eigen account en kunt vervolgens de video zelf uploaden. Het linkje naar de video (welke je terugziet in jouw Youtube-account) plak je in Pararius Office in het daarvoor bedoelde veld.
Het is gelukt als je een "preview" ziet van de video.
Let op: wil je de video op jouw eigen website publiceren? Informeer dan eerst bij jouw websitebouwer of dit mogelijk is.

Een 360-graden presentatie voeg je toe op dezelfde wijze. Je dient de presentatie te maken in een extern programma. Hier voeg je de gemaakte 360-graden foto's samen tot een volledige presentatie. Vervolgens plak je de link naar die presentatie in Pararius Office.

Een programma dat je kunt gebruiken voor het maken van een 360-graden presentatie is
Kuula.co.
Let op: er gelden aangepaste instructies voor het plaatsen van een 360-graden presentatie bij een objectpresentatie. Hieronder staan ze opgesomd:
  1. Pararius: op dit moment worden enkel 360-graden presentaties ondersteund die via Kuula.co worden gemaakt!
  2. Funda: je dient een 360-graden presentatie te publiceren via de Fundadesk.
  3. Jouw eigen website: overleg met jouw websitebouwer welke mogelijkheden je hebt om deze presentaties op jouw website te publiceren.

Documenten

In de Advertentie kun je ook "documenten" uploaden. Dit zijn documenten die je wil uitwisselen met jouw eigen website. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld brochures of inschrijfformulieren. Het uploaden van een document gaat op dezelfde wijze als met foto's.