Facturen maken

In Pararius Office is het mogelijk om facturen te maken die ingevuld worden met beschikbare data uit de database.
Het is mogelijk om meerdere soorten facturen op te maken in Pararius Office;
  1. Huurfactuur: dit is de eerste factuur voor de huurder of voor geleverde diensten. Deze factuur is te vinden in elk dossier.
  2. Courtagenota: de nota die verstuurd kan worden naar de verhuurder/verkoper (of woningzoeker). Deze factuur is te vinden bij elk object en elk dossier.
  3. Creditnota: deze kan gemaakt worden als een eerder verstuurde factuur wordt ingetrokken. Deze factuur is te vinden bij elk object, elk dossier en elk contactpersoon;
  4. Nota: dit is een nota waarbij je zelf de productgroep kunt invoeren. Dit kan van toepassing zijn als de te maken factuur niets te maken heeft met een woning of dossier. Deze factuur is te vinden bij elk contactpersoon.
Tip: Je kunt zelf factuurtemplates toevoegen door gebruik te maken van de Template Tool
Bij elk dossier vind je rechtsboven naast de titel van het dossier de knop “Factuur”. Als je met de muis naar deze knop gaat dan krijg je de mogelijkheid om een soort factuur te selecteren. Alle facturen die je zelf hebt toegevoegd vind je onder “Custom templates”.

Op een contactpagina vind je de factuur knop in de balk naast de naam van de contactpersoon. Als je met de muis naar deze knop gaat dan krijg je de mogelijkheid om een soort factuur te selecteren. Alle facturen die je zelf hebt toegevoegd vind je onder “Custom templates”.

Op een objectpagina vind je de factuur knop in het tabblad "Templates". Onder "Factuur" staan alle factuurtemplates. Alle facturen die je zelf hebt toegevoegd staan hier ook bij.

Vervolgens kun je de factuur gaan opmaken. Het factuurnummer kun je aanpassen, anders telt deze gewoon door. Als je een ander factuurnummer wil gebruiken, bijvoorbeeld 20210014, dan telt Pararius Office automatisch door.
Verder kun je hier de factuur opbouwen in componenten die je zelf kunt toevoegen. Het totaalbedrag wordt automatisch opgeteld en toegevoegd aan de uiteindelijke factuur.

Het document wordt voor je gegenereerd in een Word-bestand, zo kun je nog eventuele kleine aanpassingen doen.

Er wordt wel aangeraden om het document op te slaan als PDF-bestand. Zo kunnen je klanten de factuur niet alsnog aanpassen. Je doet dit door in Word op “Bestand” te klikken en vervolgens “Opslaan als”. Je verandert enkel de extensie naar .PDF.

Dit is een voorbeeld van een factuur (courtagenota):