Objecten invoer

Objecten invoer

Nadat je een object hebt toegevoegd, ga je meer informatie invoeren over het object.

Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen en hebben dus verschillende instructies:
  1. Een instructie over het invoeren van het Object vind je hieronder.
  2. Een instructie over het invoeren van een Advertentie vind je hier.
  3. Een instructie over het publiceren naar de verschillende publicatiepartners vind je hier.
Het publiceren van een object is verdeeld in drie onderdelen: het Object, de Advertentie en de Publicaties. Het object bestaat uit informatie die betrekking heeft op de onroerende zaak, zoals bijvoorbeeld het adres, het aantal (slaap/bad)kamers, mogelijke buitenruimtes en de oppervlakten. De Advertentie is het deel wat vaker kan veranderen, zoals de verhuur- of verkoopprijs, de aanbiedingstekst en de media. Bij de Publicaties geef je aan naar welke publicatiepartners je het object gaat publiceren.

Aan de bovenzijde kun je navigeren naar verschillende onderdelen van het object:

  1. Object, hier vind je informatie die betrekking heeft op de onroerende zaak. Dit is de huidige pagina.
  2. Advertentie, hier kun je informatie invoeren over de objectadvertentie (zoals de prijs of foto's)
  3. Publicaties, hier bepaal je op welke publicatiepartners het object wordt gepubliceerd
  4. Zaken, hier vul je de lijst van zaken in
  5. Verhuur/verkoop, hier vul je belangrijke informatie over het afmelden of hier koppel je de belanghebbenden (huurder, koper, verhuurder, verkoper) aan het object
  6. Bestanden, hier upload je bestanden die je wil opslaan bij het object
  7. Kaarten, hier vind je de kaartweergave van de locatie van de woning. Deze wordt automatisch gemaakt
  8. Geschiedenis, alle wijzigingen (met datum, tijd en medewerker) die aan dit pand zijn gedaan vind je hier
  9. Diensten, bestel gemakkelijk diensten en producten zonder woninginformatie opnieuw in te moeten voeren
  10. Templates, maak snel en gemakkelijk documenten met gegevens uit het object
Aan de rechterzijde vind je een overzicht van wat er al is ingevoerd en wat je nog kunt invoeren. Onder dit overzicht kun je naar de Advertentie en de Publicaties toe.

Gegevens opslaan

Je steekt veel moeite in het goed invoeren van de gegevens van het object. Daarom zou het zonde zijn als deze gegevens niet opgeslagen worden. 
Elke wijziging in het object kan direct opgeslagen worden door op "Object opslaan" te klikken. Deze knop beweegt ook mee naar beneden naarmate je meer informatie over het object invoert. Een wijziging is dus gemakkelijk opgeslagen!

Ook onderaan de pagina vind je een knop om wijzigingen op te slaan.
Staat het object al gepubliceerd op een van de partners? Dan worden wijzigingen direct doorgegeven!

Basiselementen

Je begint met het invoeren van de locatie door de postcode en het huisnummer in te voeren. Pararius Office zal dan de locatie nader invullen. Je kunt nog wel de juiste huisnummertoevoeging selecteren uit de lijst die verschijnt of een er zelf een invoeren. 

Door de combinatie van de postcode en het huisnummer in te voeren worden aanvullende adresgegevens uit het BAG-register gehaald. Let op: Tiara (Funda) laat alleen maar adressen toe die in het BAG-register staan. Als je een andere huisnummertoevoeging invoert kan de woning niet op Funda gepubliceerd worden! Publicatie op Pararius, Huurwoningen.nl en jouw eigen website is nog wel mogelijk met een afwijkende huisnummertoevoeging.
Ongenummerd kun je aanvinken als je geen huisnummer hebt: dit kan enkel bij Nieuwbouw of bij een parkeerplaats/garage. 
Vervolgens kun je aanvullende informatie over de locatie invoeren. Dit doe je door op het potlood te klikken waarna je vervolgens de opties kunt aanvinken die van toepassing zijn op dit object. Vervolgens klik je op "Opslaan" om de gegevens op te slaan. 
Naarmate je het object verder invult, zie je dat bepaalde "elementen" zijn uitgeschakeld. Deze elementen activeer je door het schuifje (ook bekend van smartphones) open te schuiven. Vervolgens wordt een scherm geopend die je verder kunt invullen. Wanneer je een element weer deactiveert, wordt de ingevulde informatie niet meegenomen in de publicaties maar de informatie wordt niet gewist. 
Let op: je bent niet verplicht om elk element te openen en in te vullen. Het is echter wel mogelijk dat een publicatiepartner (zoals Pararius of Funda) bepaalde informatie, die terug te vinden is in een element, verplicht stelt voor publicatie. 


Een woning kun je erg gedetailleerd invoeren. Dit hoef je maar één keer goed te doen want Pararius Office slaat deze informatie voor je op en dit maakt het makkelijker als je het object opnieuw wil publiceren in de toekomst. 

Je kunt verschillende kamers van een object opvoeren.
Elke kamer kun je met het schuifje activeren, waarna je de kamer gedetailleerd kunt invoeren.  Bij elke kamer kun je unieke eigenschappen  selecteren, evenals de afmetingen invoeren. De afmetingen hebben geen invloed op de totale oppervlakte van een object!
Let op: het hangt van een publicatiepartner af welke informatie zij online publiceren! Dit houdt in dat het kan voorkomen dat ingevoerde informatie niet online wordt gepubliceerd!


Het kan natuurlijk voorkomen dat een pand meerdere kamers van een bepaald soort heeft (zoals meerdere slaapkamers en badkamers). Je kunt elke kamer dus meerdere keren toevoegen. Bij elke kamer staat onderaan een knop die het mogelijk maakt om een nieuwe kamer (bijvoorbeeld slaapkamer) toe te voegen. 


Als een object meerdere slaapkamers heeft, dan dien je een (slaap)kamer toe te voegen.  Vervolgens kun je nog bepalen dat dit een "normale" kamer is. Je hoeft echter niet elke (slaap)kamer gedetailleerd in te voeren maar dit kan handig zijn voor je eigen administratie. 
Tip: Sinds 1 januari 2021 ben je verplicht om een energielabel te noemen in een woningadvertentie. Dit houdt dus in dat je wettelijk verplicht ben om de energielabelletter te noemen, óók bij het publiceren op jouw eigen website!
De rest van een object kun je op een vergelijkbare wijze invoeren. 

Overzicht

Aan de rechterzijde van de pagina vind je altijd een overzicht van wat je al hebt ingevoerd en wat je nog niet hebt ingevoerd. Je krijgt op deze wijze een goed overzicht van de ingevoerde gegevens. 
Wil je snel naar een bepaald onderdeel van het invoerformulier (zoals bijvoorbeeld de slaapkamers of het dak)? Door te klikken op het specifieke onderdeel zal Pararius Office je meenemen naar dit onderdeel.

 

Als je een object voldoende hebt ingevoerd voor Pararius en Tiara (Funda) dan wordt dit aangegeven onder "object klaar voor". 
Hieronder zie je links een object dat nog onvoldoende is ingevoerd voor publicatie. Rechts staat een object dat voldoende is ingevoerd voor publicatie.

De cirkel wordt voller naarmate je een object vollediger invoert. Als je alles voldoende hebt ingevoerd, dan krijg je een heuse trofee! Als het behalen van een gouden trofee geen mooi streven is, dan weten wij het ook niet meer!
Onderaan de pagina kun je de ingevoerde of gewijzigde gegevens opslaan. Dit dien je altijd te doen, ook als je enkel gegevens hebt gewijzigd!

Opmerkingen

Het is ook mogelijk om notities en opmerkingen achter te laten voor collega's. Deze informatie wordt niet gedeeld met externe partijen. Het is dus echt voor de eigen administratie. 

Notities die je achterlaat in het Object komen terug in de Advertentie!

    • Related Articles

    • Tabbladen bij object

      Bij elk object zie je een aantal tabbladen. Per tabblad vind je verschillende functionaliteiten en mogelijkheden. Voor de volgende tabbladen kun je naar aparte artikelen: Object Advertentie Publicaties Zaken Verhuur/Verkoop Taken Diensten Templates ...
    • Objecten toevoegen

      Wanneer je een woning nieuw in wilt invoeren ga je naar "Objecten" en klik je op "Object toevoegen". Ben je op zoek naar een woning die je al eerder hebt ingevoerd? Klik dan op "Object zoeken". Je krijgt eerst de vraag wat voor object het is. ...
    • Advertentie invoer

      Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen en hebben dus verschillende instructies: Een instructie over het invoeren van het ...
    • Webinar - Het invoeren van objecten is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

    • Object wijzigen

      Het kan voorkomen dat je een object, voor of na publicatie, wil aanpassen omdat je bijvoorbeeld meer informatie wil tonen, correcties wil uitvoeren of de advertentie een andere insteek wil geven. Je voert de wijziging door in de velden waarvan je de ...

    Heb je vragen?

      Mis je iets?

      Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.