Synchroniseren met de agenda van Outlook (Windows)

Let op: voordat afspraken in Outlook terecht kunnen komen, dien je eerst de synchronisatie vanuit Pararius Office te activeren. Klik hier voor meer informatie!
De gemakkelijkste manier om afspraken in de Outlook agenda en die van Google Calendar te synchroniseren is door gebruik te maken van externe software.
Een van de programma’s die goed werkt is “Outlook Google Calendar Sync". Dit is software die ontwikkeld is door een kleine groep ontwikkelaars en gratis in gebruik is. Het werkt met vrijwel alle versies van Outlook en is werkt gemakkelijk.
Je kunt de software hier vinden. De software download je door op de blauwe knop aan de rechterzijde te klikken.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de software te installeren. Als dit is afgerond dan kun je de software openen (anders kun je de software selecteren in het startmenu).

Je hoeft de software slechts één keer goed in te stellen. Dit doe je door naar het "Settings-tabblad" te gaan.

Vervolgens selecteer je de Outlook-agenda die je wil synchroniseren. Het advies is om enkel je eigen agenda te selecteren. Als je de agenda's van je collega's selecteert dan kan Pararius Office geen onderscheid hierin maken. Alle afspraken worden dan, zonder onderscheid in medewerker, getoond.

Het is ook noodzakelijk om in te loggen bij je Google Agenda. Om dit te bewerkstellingen click je op "Retrieve Calendars". Dit zorgt ervoor dat je in moet loggen bij Google (in je browser). Door in te loggen zorg je ervoor dat de afspraken uit de Google Calendar gehaald kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat het synchroniseren vaak genoeg gebeurd, dien je naar "Sync Options" te gaan. Let vooral op de omcirkelde velden. Deze dienen op de juiste manier ingevuld te worden. Vul deze dus hetzelfde of naar eigen inzicht in!

Het is helaas niet mogelijk om de synchronisatie vaker dan eens per 2 uur te laten uitvoeren. Wel kun je in Outlook aangebrachte wijzigingen direct versturen naar Google!
In het laatste tabblad "Application Behaviour" dien je aan te geven dat je dit programma automatisch wil opstarten na het opstarten van je apparaat. Zie hiervoor het omcirkelde veld. Verder kun je de instellingen naar eigen inzicht instellen.

Let op! Vergeet niet op "Save" (opslaan) te klikken!

Klik op het eerste Tabblad "Sync" op de knop "Sync" om de eerste synchronisatie te laten lopen. Zo controleer je ook of alle instellingen goed staan en de afspraken tussen uitgewisseld kunnen worden.

Als je alle stappen hebt doorlopen dan komen alle afspraken, die in de Google Calendar staan, ook in Outlook en andersom!