Synchroniseren met de agenda van Outlook (Windows)

Synchroniseren met de agenda van Outlook (Windows)

Let op: voordat afspraken in Outlook terecht kunnen komen, dien je eerst de synchronisatie vanuit Pararius Office te activeren. Klik hier voor meer informatie!
De gemakkelijkste manier om afspraken in de Outlook agenda en die van Google Calendar te synchroniseren is door gebruik te maken van externe software. 
Een van de programma’s die goed werkt is “Outlook Google Calendar Sync". Dit is software die ontwikkeld is door een kleine groep ontwikkelaars en gratis in gebruik is. Het werkt met vrijwel alle versies van Outlook en is werkt gemakkelijk.
Je kunt de software hier vinden. De software download je door op de blauwe knop aan de rechterzijde te klikken.


Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de software te installeren. Als dit is afgerond dan kun je de software openen (anders kun je de software selecteren in het startmenu).

Je hoeft de software slechts één keer goed in te stellen. Dit doe je door naar het "Settings-tabblad" te gaan. Vervolgens selecteer je de Outlook-agenda die je wil synchroniseren. Het advies is om enkel je eigen agenda te selecteren. Als je de agenda's van je collega's selecteert dan kan Pararius Office geen onderscheid hierin maken. Alle afspraken worden dan, zonder onderscheid in medewerker, getoond. Het is ook noodzakelijk om in te loggen bij je Google Agenda. Om dit te bewerkstellingen click je op "Retrieve Calendars". Dit zorgt ervoor dat je in moet loggen bij Google (in je browser). Door in te loggen zorg je ervoor dat de afspraken uit de Google Calendar gehaald kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat het synchroniseren vaak genoeg gebeurd, dien je naar "Sync Options" te gaan. Let vooral op de omcirkelde velden. Deze dienen op de juiste manier ingevuld te worden. Vul deze dus hetzelfde of naar eigen inzicht in!


Het is helaas niet mogelijk om de synchronisatie vaker dan eens per 2 uur te laten uitvoeren. Wel kun je in Outlook aangebrachte wijzigingen direct versturen naar Google!
In het laatste tabblad "Application Behaviour" dien je aan te geven dat je dit programma automatisch wil opstarten na het opstarten van je apparaat. Zie hiervoor het omcirkelde veld. Verder kun je de instellingen naar eigen inzicht instellen. 


Let op! Vergeet niet op "Save" (opslaan) te klikken!

Klik op het eerste Tabblad "Sync" op de knop "Sync" om de eerste synchronisatie te laten lopen. Zo controleer je ook of alle instellingen goed staan en de afspraken tussen uitgewisseld kunnen worden. Als je alle stappen hebt doorlopen dan komen alle afspraken, die in de Google Calendar staan, ook in Outlook en andersom!
  • Related Articles

  • Agenda

   De agenda geeft je toegang tot jouw eigen afspraken en die van jouw collega's. Elke collega dient dan wel een eigen gebruiker te hebben! Met de meest linkse pijltjes is het mogelijk te navigeren door de maanden. Met de rechterpijltjes kun je ...
  • Synchroniseren van de agenda met Google Calendar

   Iedere gebruiker heeft een eigen agenda. Je koppelt per gebruiker in Pararius Office een Google Account en dus per gebruiker een Google Agenda. Iedere gebruiker moet dit zelf doen in zijn/haar persoonlijke instellingen in Pararius Office. Stap 1 Als ...
  • Akte van borgtocht

   Het is mogelijk om met Pararius Office een akte van borgtocht aan te maken. Dit doe je op dezelfde wijze als het maken van een huurovereenkomst.  Naast het toevoegen van eigenaren, huurders en bewoners is het belangrijk dat je de borgstellers ...
  • Templates maken met de Template Tool

   Pararius Office maakt het voor je mogelijk om zeer gemakkelijk veelgebruikte documenten te genereren met behulp van beschikbare data. Hierdoor bespaar je veel tijd in jouw dagelijkse werkzaamheden. Dit betekent onder andere dat je niet meer handmatig ...
  • Lijst van zaken

   Bij de verkoop van een woning hoort ook de lijst van zaken die door de verkoper is ingevuld. Deze kun je digitaliseren in Pararius Office. Bij elk object vind je een tabblad "Zaken". Hier bevindt zich de lege (of inmiddels ingevulde) lijst van zaken. ...

  Heb je vragen?

   Mis je iets?

   Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.