Inloggen in Pararius Office

Inloggen in Pararius Office

Je kunt enkel inloggen in Pararius Office door middel van tweefactorverificatie. Dit is veiliger en zorgt ervoor dat derde (kwaadwillende) partijen geen toegang kunnen krijgen tot jouw data. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt inloggen. 
Tip: Je kunt dit artikel delen met collega's door een uitdraai in PDF te maken door rechts van de titel van dit artikel op het documentknopje te klikken.

Gebruikers

Elke medewerker dient een eigen gebruiker in Pararius Office te hebben alvorens er ingelogd kan worden. Een gebruiker toevoegen of verwijderen doe je in het Gebruikersbeheer. In dit artikel vertellen we je hier meer over.
Het is mogelijk dat jij niet de juiste rechten hebt om gebruikers te kunnen toevoegen of verwijderen. Binnen jouw organisatie is er minimaal één gebruiker die deze rechten heeft. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op!
Om in te loggen dien je jouw identiteit via een externe app te verifiëren. Dit heet tweefactorverificatie. Daarom is het nodig om elke medewerker een eigen inlog te verzorgen zodat je geen tweefactorverificatie met elkaar hoeft te delen. Dit is handiger en zorgt ervoor dat het inloggen vlekkeloos verloopt. 
Let op: elke medewerker moet inloggen met een uniek en werkend e-mailadres!

Inloggen

Stap 1
Het inlogportaal is te vinden op crm.parariusoffice.nl
Klik op "Inloggen". In het inlogscherm voer je de gegevens in die je van Pararius hebt ontvangen.
Heb je nog geen inloggegevens ontvangen of ben je deze vergeten? Gebruik dan "Wachtwoord vergeten" op de inlogpagina.

Stap 2
Nadat je succesvol de juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, krijg je een QR-code te zien. Deze QR-code dien je te scannen met een "authenticator app" (en dus niet met een reguliere QR-code scanner). 
Het inloggen geschiedt via zogenoemde tweefactorverificatie. Dit houdt in dat je jouw identiteit moet verifiëren door middel van een "authenticator app". Wij raden de app "Google Authenticator" aan omdat deze gemakkelijk in gebruik is.
Gebruik je al een authenticator app zoals die van Microsoft? Dat is geen probleem want deze kun je ook gebruiken om in te loggen in dit systeem! Er bestaan namelijk meer Authenticator apps waarmee je kunt werken. 
Klik op een van de knoppen hieronder om de app te installeren.

Als de app geïnstalleerd is kun je de Authenticator gaan gebruiken.  Je dient de QR-code te scannen met de "authenticator app" en je zult zien dat er een code in beeld verschijnt. Deze code dien je in te voeren in het inlogscherm. 
Google Authenticator in de App Store
Op deze pagina lees je meer over het gebruik van de Authenticator app.

Stap 3
De eerste keer dat je de "Authenticator app" gebruikt krijg je een herstelcode te zien. Deze herstelcode dien je te bewaren voor het geval je niet meer kunt inloggen. Ook als je per ongeluk de "Authenticator app" verwijderd of een nieuwe telefoon hebt, kun je de herstelcode gebruiken om toegang te krijgen tot het invoersysteem. 
Voordat je verder kunt dien je te bevestigen dat je de herstelcode hebt genoteerd!


Stap 4
Na het doorlopen van deze stappen ben je ingelogd in het invoersysteem!
Af en toe zul je de code in de "authenticator app" opnieuw moeten invoeren. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat een derde geen toegang krijgt tot de gegevens in jouw systeem. 

Inloggen met een Passkey

Je kunt er ook voor kiezen om in te loggen met een Passkey. Hiermee hoef je enkel met biometrie te bevestigen dat jij degene bent die mag inloggen. Dit is vaak sneller en gemakkelijker dan inloggen via de Authenticator-app. Op deze pagina vind je hier meer informatie over!

    • Related Articles

    • Inloggen met Passkey

      Om in te loggen kun je ervoor kiezen om een Passkey te gebruiken. Met een Passkey wordt het inloggen vele malen makkelijker! In dit artikel leggen we je hier meer over uit. De eerste keer dat je inlogt moet je de Authenticator-app instellen. Deze app ...
    • Waar heb ik Pararius Agents voor nodig?

      Pararius Agents is het systeem achter het platform Pararius. Hier beheer je een aantal zaken die van belang zijn voor jouw informatie op Pararius. Je kunt geen aanpassingen doen aan jouw woningaanbod via Pararius Agents. Dit kun je alleen doen via ...
    • Hoe pas ik mijn profiel op Pararius aan?

      Elke vatgoedprofessional die op Pararius publiceert heeft een eigen profielpagina. Op de profielpagina kan een bezoeker van Pararius meer lezen over de organisatie van de vastgoedprofessional en kunnen alle aangeboden woningen gevonden worden. Naast ...
    • Hoe kan ik mijn eigen website koppelen aan Pararius Office?

      Het is mogelijk om Pararius Office te koppelen met jouw website. Hierdoor kunnen gegevens uitgewisseld worden tussen jouw Pararius Office account en jouw website. Door het koppelen van jouw website krijg je toegang tot de volgende mogelijkheden: Het ...
    • Mails die verstuurd worden via Pararius Office belanden in de spambox. Hoe kan ik dit voorkomen?

      Het kan voorkomen dat de mails die je verstuurt in de spambox van de ontvanger komen. Dat is natuurlijk erg vervelend maar in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen! Het versturen van mails vanuit Pararius Office kan gemakkelijk met onder andere ...

    Heb je vragen?

      Mis je iets?

      Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.