Welke ondertekenmethodes kan ik gebruiken om een document digitaal te laten ondertekenen?

Welke ondertekenmethodes kan ik gebruiken om een document digitaal te laten ondertekenen?

Een document kan met 3 verschillende methodes ondertekend worden. Er kan maar meerdere methodes gelijktijdig gebruikt worden. Je kunt per contactpersoon een andere methode selecteren.
De ondertekenaars krijgen altijd een uitnodiging per e-mail. De e-mail bevat een link naar de ondertekeninterface van Zynyo. Alle ondertekenaars kunnen het te tekenen document inzien alvorens ze het ondertekenen

Muishandtekening

De "muishandtekening" is de standaardondertekening die je kunt gebruiken. Simpel gezegd is dit een handtekening die via de beweging van de muis gemaakt kan worden. De naam van de ondertekenaar wordt automatisch toegevoegd. 

Wordt er getekend op een smartphone/tablet of ander apparaat met een touchscreen? Dan kan er ondertekend worden met het touchscreen!

Ondertekening per SMS

Wanneer je voor ondertekening per SMS hebt gekozen, dan wordt er door Zynyo een SMS verstuurd met een unieke code. Deze code dient ingevoerd te worden in de interface van Zynyo. Vervolgens is het document ondertekend. 
Let op: selecteer een mobiel nummer voor ondertekening. Een SMS versturen naar een vast nummer zorgt ervoor dat de tekst in de SMS wordt opgelezen door een computer. Dit kan zorgen voor verwarring!
Bij ondertekening per SMS wordt er geen "ouderwetse" handtekening gezet maar zal er via een digitaal certificaat getekend worden. Dit certificaat ontvang je, per mail en in Pararius Office, nadat alle ondertekenaars hebben getekend.

Ondertekening via IDIN

De "veiligste" wijze van ondertekening is via IDIN. IDIN controleert de gegevens van de ondertekenaar via de bank. De ondertekenaar logt via het internet bankieren van zijn/haar bank en verifieert op deze wijze zowel de tenaamstelling als adresgegevens. Klopt dit niet? Dan wordt het ondertekenverzoek afgewezen. Het gemak van IDIN is vergelijkbaar als een betaling doen via iDeal.

Bij ondertekening via IDIN wordt er geen "ouderwetse" handtekening gezet maar zal er via een digitaal certificaat getekend worden. Dit certificaat ontvang je, per mail en in Pararius Office, nadat alle ondertekenaars hebben getekend.
Let op: heeft de ondertekenaar nog geen Nederlands rekeningnummer? Dan zal het niet mogelijk zijn om te ondertekenen via IDIN. 

  • Related Articles

  • Document digitaal laten ondertekenen

   Een document digitaal laten ondertekenen gaat snel en gemakkelijk vanuit Pararius Office. Het document dient eerst in Pararius Office gemaakt te worden of je kunt een document uploaden in Pararius Office. Hieronder staat uitgelegd wat je moet doen. ...
  • Het gebruik van een handtekeningveld voor digitaal ondertekenen

   Als een document digitaal ondertekend moet worden, kun je ervoor kiezen om ondertekenaars te dwingen om op een bepaalde locatie (in het document) een handtekening te zetten. Zo voorkom je dat ondertekenaars op een willekeurige locatie een ...
  • Digitaal ondertekenen instellen

   Een document ondertekenen kan op verschillende manieren. Vanuit Pararius Office is het mogelijk om digitaal een handtekening te laten zetten door betrokkenen. Deze dienst wordt aangeboden door Zynyo en is direct geïntegreerd in Pararius Office. ...
  • Hoe weet ik zeker dat mijn digitaal ondertekende document geldig is?

   De informatie in dit artikel is afkomstig uit een document dat geschreven is door Joost Hament van Zynyo. Het doel van dit document is om uit te leggen wat het verschil is tussen analoog en digitaal ondertekenen. Heb je hier vragen over? Laat het ons ...
  • Digitaal ondertekenoverzicht

   Als een digitaal ondertekenverzoek is verstuurd, dan vind je het terug in het Overzicht.  In het overzicht zie je 3 tabbladen terug: In afwachting, Afgerond en Gefaald.  In afwachting Alle ondertekenverzoeken die nog bezig zijn, zul je terugvinden in ...

  Heb je vragen?

   Mis je iets?

   Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.