Welke ondertekenmethodes kan ik gebruiken om een document digitaal te laten ondertekenen?

Welke ondertekenmethodes kan ik gebruiken om een document digitaal te laten ondertekenen?

Een document kan met 3 verschillende methodes ondertekend worden. Er kan maar meerdere methodes gelijktijdig gebruikt worden. Je kunt per contactpersoon een andere methode selecteren.
De ondertekenaars krijgen altijd een uitnodiging per e-mail. De e-mail bevat een link naar de ondertekeninterface van Zynyo. Alle ondertekenaars kunnen het te tekenen document inzien alvorens ze het ondertekenen

Muishandtekening

De "muishandtekening" is de standaardondertekening die je kunt gebruiken. Simpel gezegd is dit een handtekening die via de beweging van de muis gemaakt kan worden. De naam van de ondertekenaar wordt automatisch toegevoegd.

Wordt er getekend op een smartphone/tablet of ander apparaat met een touchscreen? Dan kan er ondertekend worden met het touchscreen!

Ondertekening per SMS

Wanneer je voor ondertekening per SMS hebt gekozen, dan wordt er door Zynyo een SMS verstuurd met een unieke code. Deze code dient ingevoerd te worden in de interface van Zynyo. Vervolgens is het document ondertekend.
Let op: selecteer een mobiel nummer voor ondertekening. Een SMS versturen naar een vast nummer zorgt ervoor dat de tekst in de SMS wordt opgelezen door een computer. Dit kan zorgen voor verwarring!
Bij ondertekening per SMS wordt er geen "ouderwetse" handtekening gezet maar zal er via een digitaal certificaat getekend worden. Dit certificaat ontvang je, per mail en in Pararius Office, nadat alle ondertekenaars hebben getekend.

Ondertekening via IDIN

De "veiligste" wijze van ondertekening is via IDIN. IDIN controleert de gegevens van de ondertekenaar via de bank. De ondertekenaar logt via het internet bankieren van zijn/haar bank en verifieert op deze wijze zowel de tenaamstelling als adresgegevens. Klopt dit niet? Dan wordt het ondertekenverzoek afgewezen. Het gemak van IDIN is vergelijkbaar als een betaling doen via iDeal.

Bij ondertekening via IDIN wordt er geen "ouderwetse" handtekening gezet maar zal er via een digitaal certificaat getekend worden. Dit certificaat ontvang je, per mail en in Pararius Office, nadat alle ondertekenaars hebben getekend.
Let op: heeft de ondertekenaar nog geen Nederlands rekeningnummer? Dan zal het niet mogelijk zijn om te ondertekenen via IDIN.