Depubliceren

Depubliceren

Je wilt een object "offline" gaan halen. Zo zorg je er immers voor dat woningzoekers niet meer gaan reageren op aanbod dat niet meer beschikbaar is en ontvang je ook geen aanvragen meer op dit object. Hieronder leggen we je uit hoe je dit doet!

Depubliceren

Als een object verhuurd of verkocht is, dan kun je deze afmelden via de publicatiepagina. Ook kun je een object intrekken (als de advertentie zonder dat het verhuurd of verkocht is offline gehaald moet worden) via dit scherm. 
Let op: het afmelden of intrekken is definitief! Hiermee beëindig je dus de publicatie en moet je bij een nieuwe publicatie mogelijk opnieuw betalen hiervoor. Als je binnen 48 uur een object van Funda afhaalt dan wordt deze niet in rekening gebracht!
Je hoeft een object nooit in de Fundadesk af te melden (of te beëindigen)! Een publicatie wijzig of beëindigen je alleen vanuit Pararius Office.

Afmelden

Aan de rechterzijde vind je de knop "Object is verhuurd" of "Object is verkocht". Sommige publicatiepartners willen meer informatie ontvangen over de transactie. Als je op "Object is verhuurd" of "Object is verkocht" klikt dan krijg je in een scherm te zien welke informatie je nog moet invoeren. Welke informatie je in moet voeren hangt af van de publicatiepartners die je hebt gebruikt voor dit object. 
We laten je hieronder zien hoe je een huurobject afmeldt. De werkwijze is hetzelfde voor een koopobject maar je dient voor een koopobject meer informatie in te voeren alvorens het object goed is afgemeld. 

Heb je bij het verhuren of verkopen samengewerkt met een aankopende en aanhurende makelaar? Dan kun je deze makelaar opzoeken bij het veld "Collegiaal". Dit is geen verplichting maar kun je doen als dit verzocht wordt. 

Intrekken

Wanneer je een object snel van de verschillende platformen af wil halen, dan kun je het object intrekken. Op dit moment is dit alleen nodig als het object op Funda staat. 
Je begint met het uitschakelen van het schuifje bij de verschillende platformen en je klikt vervolgens op "Publicaties bijwerken". Vervolgens geef je de reden van intrekken op. 

Het afmelden of intrekken wordt door TIARA/Funda verwerkt. Binnen enkele seconden zie je of het is gelukt.

Opnieuw publiceren

Wil je de woning opnieuw publiceren? Klik dan op de blauwe knop om de publicatiepartners vrij te geven. 
Het blijft mogelijk om een object op jouw eigen website te publiceren. Ook als je de woning nog niet hebt vrijgegeven. 

  • Related Articles

  • Hoe kan ik een object verwijderen of archiveren?

   Naarmate je meer objecten gaat verhuren of verkopen, zullen er meer objecten in jouw systeem komen te staan. Soms is deze informatie niet meer nodig en wil je jouw database opschonen. Dit kun je doen door het object te archiveren.  Archiveren Bij elk ...
  • Tabbladen bij object

   Bij elk object zie je een aantal tabbladen. Per tabblad vind je verschillende functionaliteiten en mogelijkheden. Voor de volgende tabbladen kun je naar aparte artikelen: Object Advertentie Publicaties Zaken Verhuur/Verkoop Taken Diensten Templates ...
  • Publiceren

   Wanneer alle informatie over het Object en de Advertentie hebt ingevoerd, kun je verder gaan met het publiceren van het object. Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en ...

  Heb je vragen?

   Mis je iets?

   Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.