Contact aanmaken

Contact aanmaken

Als je ergens in het systeem een "Contact" aanklikt dan kom je automatisch op de contactpagina terecht. Ook kun je altijd in de blauwe balk op "Contacten" klikken. Via het menu dat verschijnt kun je direct een nieuw contactpersoon aanmaken. 

Er zijn 4 soorten contacten:
 1. Personen: dit zijn bijv. huurders, kopers of eigenaren. 
 2. Relatie: dit zijn 2 personen die aan elkaar gekoppeld worden (bijv. omdat ze getrouwd zijn). Het is belangrijk dat je eerst beide "personen" aanmaakt zodat je ze vervolgens aan elkaar kunt koppelen.
 3. Groep: dit zijn meerdere contactpersonen die bij elkaar horen. Je kunt dan denken aan bijv. een huishouden of een groep vrienden die samen willen wonen.
 4. Bedrijf: dit is een bedrijf of organisatie die geen persoon is. Aan dit contact kun je ook weer personen koppelen (bijv. medewerkers). 

Contact aanmaken

Wanneer je een nieuw contact aanmaakt, krijg je een formulier te zien met alle velden die je kunt invullen. Je kunt dit naar eigen inzicht invullen. 

Hieronder vind je nog wat handige tips:
 1. Wil je een datum met het toetsenbord invullen? Klik eerst op het datumveld en toets vervolgens Esc (op het toetsenbord) in. Je kunt vervolgens de datum met het toetsenbord invoeren.
 2. Het formulier zal een adres automatisch aanvullen. Je hoeft enkel de postcode en het huisnummer in te vullen. 
 3. Je kunt gemakkelijk filteren op contacten. Onderaan de pagina heb je de mogelijkheid om "tags" (labels) toe te voegen. Op deze wijze kun je in het contactoverzicht gemakkelijk filteren op soorten contacten. Automatisch zullen huurders, kopers, eigenaren, beheerders en makelaars een bijhorende tag krijgen. Wanneer je zelf een tag wil toevoegen, dan voer je de tag in en klik je op "enter". 
 4. Je kunt per contact ook notities invoeren. Deze notities zijn voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met externe partijen. 
Als je een contact wil opslaan, klik je aan de rechterzijde op "Aanmaken". 

  • Related Articles

  • Zoekopdrachten toevoegen (Koop)

   Pararius Office kan volautomatisch jouw aanbod per mail versturen naar ingeschreven woningzoekers. Zo houdt je geïnteresseerden gemakkelijk op de hoogte. Het toevoegen van woningzoekenden die op zoek zijn naar een koopwoning is erg vergelijkbaar met ...
  • Contactpagina

   In het Contactoverzicht zie je alle contacten die zijn aangemaakt in jouw account. Je kunt hier gemakkelijk het overzicht houden. Door op een contact te klikken kom je op de contactpagina. Overzicht Aan de rechterzijde vind je een kort overzicht van ...
  • Zoekopdracht toevoegen (Huur)

   Een zoekopdracht is een woningzoeker (contactpersoon) die je wil "matchen" met woningen. Dit doet Pararius Office volautomatisch en het is ook mogelijk om de woningzoeker hier direct, per mail, van op de hoogte te stellen.  Een zoekopdracht is altijd ...
  • Nieuwbouwproject toevoegen

   Wil je een nieuwbouwproject publiceren? Klik dan hier voor meer informatie. Als je een nieuwbouwproject toe wil voegen dan kun je onder Koop bij het menu “objecten” op “nieuwbouwproject toevoegen” klikken. Zodra je hierop geklikt hebt verschijnt er ...
  • Contactoverzicht

   Het overzicht van de contacten vind je onder "Contacten" in de blauwe balk. Je kunt vanaf elke pagina naar de contacten toe. In het menu heb je direct de mogelijkheid om een nieuw contact aan te maken. Door op "zoeken" te klikken, kom je in het ...

  Heb je vragen?

   Mis je iets?

   Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.