Advertentie-tabblad

Advertentie-tabblad

Nadat je een object hebt toegevoegd, ga je meer informatie invoeren over het object.

Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen en hebben dus verschillende instructies:
 1. Een instructie over het invoeren van het Object vind je hier.
 2. Een instructie over het invoeren van een Advertentie vind je hieronder.
 3. Een instructie over het publiceren vind je hier.
Het publiceren van een object is verdeeld in drie onderdelen: het Object, de Advertentie en de Publicaties. Het object bestaat uit informatie die betrekking heeft op de onroerende zaak, zoals bijvoorbeeld het adres, het aantal (slaap/bad)kamers, mogelijke buitenruimtes en de oppervlakten. De Advertentie is het deel wat vaker kan veranderen, zoals de verhuur- of verkoopprijs, de aanbiedingstekst en de media. Bij de Publicaties regel je de publicatie van het object.

Bovenaan de pagina vind je altijd de mogelijkheid om tussen de drie onderdelen te navigeren.

Aan de rechterzijde vind je een overzicht van wat er al is ingevoerd en wat je nog kunt invoeren. Onder dit overzicht kun je ook naar de onderdelen toe.

Gegevens opslaan

Je steekt veel moeite in het goed invoeren van de gegevens van het object. Daarom zou het zonde zijn als deze gegevens niet opgeslagen worden. 
Elke wijziging in het object kan direct opgeslagen worden door op "Object opslaan" te klikken. Deze knop beweegt ook mee naar beneden naarmate je meer informatie over het object invoert. Een wijziging is dus gemakkelijk opgeslagen!

Huuradvertentie

Een huuradvertentie voer je in door te beginnen met de huurprijs. Het is van belang dat je hier de totale huurprijs invoert (oftewel de prijs die de huurder gaat betalen oftewel de huurprijs waarmee je gaat adverteren). 
Vervolgens zal het systeem, per kostenpost, de kosten aftrekken van de totale huurprijs zodat je een goed beeld krijgt van de kale huurprijs. 
Zijn de verschillende kostenposten inbegrepen in de huurprijs? Dan kun je dat aangeven door onder "Aanvullende kosten" het vinkje te selecteren. De verschillende kostenposten worden dan niet afgetrokken van de totale huurprijs. 


In de "Prijsopbouw" kun je een overzicht terugvinden van de verschillende kostenposten en hoe deze zich verhouden tot de "Totale huurprijs". Dit is namelijk ook de huurprijs die wordt doorgegeven aan publicatiepartners. De prijsopbouw verandert na de aanpassingen die je doorvoert. 

Uiteindelijk zal bij je advertentie enkel de prijs die je zich hebt ingevoerd getoond worden. Jij bepaalt dus altijd zelf de prijs waarmee je adverteert!
Als je de huurprijs goed hebt ingevoerd, kun je de huuradvertentie verder invullen. Denk hierbij aan de beschikbaarheid en de eisen die je stelt aan huurders. 
Let op: als het object "per datum" beschikbaar is, dan dien je altijd de datum in te voeren!

Aanbiedingstekst

Plaats je de woning op Funda? Vergeet dan niet "Reden aanmelding" (boven aanbiedingstekst) in te vullen!
De "Aanbiedingstekst" is de tekst die bij jouw advertentie wordt geplaatst  Je hoeft de tekst maar één keer (per taal: Nederlands en Engels) in te voeren. Het is ook mogelijk om je tekst extra op te maken met vetgedrukte en cursieve teksten of opsommingen!


Media

Een advertentie is geen advertentie zonder een goede visuele presentatie! Het toevoegen van media is een fluitje van een cent. 

Foto's

Je kunt foto's uploaden door op "Kies bestanden" te klikken en de gewenste foto's te selecteren. Het is tevens mogelijk om foto's "te verslepen" vanaf jouw apparaat naar het grijze blok waar de foto's terecht komen (zie animatie hieronder). 

Voor de beste presentatie van het object raden wij aan om foto's te uploaden met een resolutie van minimaal 1200x1200 pixels. Er wordt een waarschuwing afgegeven als foto's hier niet aan voldoen. Je kunt de foto's echter alsnog uploaden. Nadat de foto's zijn geüpload kun je de foto's nog aanpassen door deze aan te klikken. Zo kun je de foto's bijsnijden, draaien of een andere titel geven. Een foto bijsnijden doe je door het deel wat je wil behouden met de muis eruit te snijden. Ook is het mogelijk om de "hoofdfoto" aan te geven. Dit wordt dan de eerste foto die bij jouw advertentie op de zoekpagina getoond wordt. 


Het verwijderen van foto's gaat gemakkelijk. Als je met de muis over een foto heengaat dan zie je een rode prullenbak verschijnen. Door de prullenbak aan te klikken heb je de mogelijkheid om de foto te verwijderen. Je kunt ook meerdere foto's selecteren zodat je meerdere foto's tegelijk kunt verwijderen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan:
 1. Selecteer het prullenbakje bij één foto. 
 2. Ga naar de laatste foto van de reeks die je wil verwijderen. 
 3. Houd de "SHIFT-knop" vast en klik op het prullenbakje van de geselecteerde foto. 
 4. De hele reeks zou geselecteerd moeten zijn en je kunt deze vervolgens verwijderen met de rode knop "? bestanden verwijderen".
Let op: een verwijderde foto is definitief verwijderd

Plattegronden

Het is ook mogelijk om plattegronden te uploaden. Dit doe je op dezelfde wijze als foto's. De plattegrond wordt vervolgens gepubliceerd bij de woning.
Let op: plattegronden mogen enkel foto-bestanden zijn. PDF-bestanden worden niet ondersteund!

Video en 360-graden presentatie

Om de presentatie van het object compleet te maken, kun je een video en/of 360-graden presentatie bij de woning plaatsen. In het geval van de video dien je deze eerst te uploaden via Youtube. Je creëert daar je eigen account en kunt vervolgens de video zelf uploaden. Het linkje naar de video (welke je terugziet in jouw Youtube-account) plak je in Pararius Office in het daarvoor bedoelde veld. 
Het is gelukt als je een "preview" ziet van de video. 


Een 360-graden presentatie voeg je toe op dezelfde wijze. Je dient de presentatie te maken in een extern programma. Hier voeg je de gemaakte 360-graden foto's samen tot een volledige presentatie. Vervolgens plak je de link in het veld. 
Een programma dat je kunt gebruiken voor het maken van een 360-graden presentatie is Kuula.co.
Let op: Pararius werkt exclusief met Kuula.co. Anders programma's worden niet ondersteund. 

Documenten

In de Advertentie kun je ook "documenten" uploaden. Deze zijn voor jouw eigen administratie en worden niet gedeeld. 

Opmerkingen

Het is ook mogelijk om notities en opmerkingen achter te laten voor collega's. Deze informatie wordt niet gedeeld met externe partijen en is dus echt voor intern gebruik.

Notities die je achterlaat in het Object komen terug in de Advertentie!

  • Related Articles

  • Object-tabblad

   Nadat je een object hebt toegevoegd, ga je meer informatie invoeren over het object. Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen ...
  • Publiceren en depubliceren

   Nadat je een object hebt toegevoegd, ga je meer informatie invoeren over het object. Het Object (de basisgegevens van de onroerende zaak), de Advertentie (wat betrekking heeft op jouw objectpresentatie) en de Publicaties zijn 3 verschillende schermen ...

  Heb je vragen?

   Mis je iets?

   Geef aan ons door wat je mist of wat onduidelijk is! We zullen dan ons best doen om jouw suggesties te verwerken.